д-р Драдомир Илиев за Оливокап

Д-р Илиев е лекар – специализант в УНГ отделние на Аджибадем Сити Клиник МБАЛ Токуда. Той сподели впечатленията си от продуктовата серия на OlivoCap -спрей за уши и спрей за гърло.

Спрей за уши OivoCap - предимства и приложение

Оливокап спрей за уши е натурален продукт, който ефективно спомага за почистване на ушната кал, по-лесното размекване и премахване на церуменалните тапи. Съдържанието на сквалан (масло, близко по структура с липидите на кожата) от своя страна допълнително овлажнява ушния канал и предпазва от повторното задържане и натрупване на ушна кал, подсилва водно-липидната бариера на кожата.

Спреят за уши Оливокап е подходящ за всички възрасти – от бебета над 3 месечна възраст. Външният слухов канал има S образна извивка. За по-доброто впръскване и проникване на спрея е необходимо да се изправи изкривяването на канала чрез изтегляне на ушната мида нагоре и назад, като при кърмачета издърпването е надолу и назад,поради характерните анатомични особености за възрастта.

Оливокап спрей за уши и сечение на ушен канал

Продуктът има изключително удобен накрайник за приложение, чрез който се осигурява по-добро проникване на спрея в ушния канал, дори и при анатомични вариации на слуховия проход. Благодарение на състава си е подходящ за приложение, както при пациенти с повишено образуване на ушна кал, така и за профилактика.

Оливокап намалява нуждата от почистване на ушите и посещението при специалист уши-нос-гърло. В резултат на хидрофобните си свойства, спреят за уши се препоръчва за изпозлване непосредствено преди плуване в басейни и водоеми, като успешно предпазва от навлизането и задържането на вода в ухото. Това го прави особено подходящ както за любители, така и за професионални плувци.

Ушният канал притежава външна хрущялна и вътрешна костна част. Костната част е покрита с много тънка кожа, без собствени жлези. Хидратирането и се осъществява чрез продукцията на церумен от жлезите на външната хрущялна част. В някои случаи организъм реагира с хиперпродукция на ушна кал.

Профилактична употреба на спрея веднъж-два пъти седмично подхранва кожата, спомага за нормалната ѝ бариерна функция и предпазва от замърсяване от външната среда, като едновременно не предизвиква свръхпродукция на ушна кал.

Спрей за гърло OlivoCap- предимства и приложение

Устната кухина участва в жизнено важни процеси и функции като дишане, вкусово възприятие, формиране на речта. Основната ѝ функция е свързана с механичното смилане на храната, оформянето на хранителна хапка с помощта на слюнката, първичното и ензимно разграждане на въглехидратните компоненти на храната и транспортирането и към следващите отдели на храносмилателната система. Устната кухина е покрита с лигавица, като в подлигавичния слой се разполагат голяма част малките слюнчени жлези.

Функцията на слюнчените жлези е свързана с образуването и отделянето на слюнка. Големите слюнчени жлези са три чифтни органа със собствена каналчеста система, която също се отваря в устната кухина чрез слюноотводни канали. Всяко едно смущение или нарушение във функцията на тези жлези води до намалена продукция на слюнка и съответно сухота в устата.

Изпитването на сухота е често срещано особено през зимните месеци. Оливокап спрей за гърло е изключително подходящ при пациенти с оплаквания от дразнене и усещане за сухота в гърлото. Благодарение на комбинацията си от маслиново масло, витамин А и Е, спреят успешно хидратира устната лигавица.

Оливокап спрей за гърло и сечение на устна кухина

Оливокап спрей за гърло е подходящ за приложение, както при възрастни, така и при деца над 1 годинка. Той е продукт съставен от 100% натурални продукти. Нанасянето му върху езика елиминира вероятността от гадене и повръщане.

Спреят намира приложение и при трахеостомирани пациенти, при които потокът на въздуха към белите дробове минава директно през трахеостомния отвор. По този начин въздухът не може да се пречиства, затопля и овлажнява, което от своя страна е причината за сухота, дразнене и повишено образуване на крусти в началните отдели на трахеята.

Приложенито на Оливокап овлажнява, предотвратява дискомфорта и подпомага по-лесното почистване на крусти около трахеостомния отвор.

*Всички продукти на CapeyPharma® могат да бъдат закупени в аптеките.