Разтвор за инхалации Milian

Разтвор за инхалации Милиан

Разтворът за инхалации Milian е медицинско изделие, съдържащо хипертоничен разтвор, базиран на билков екстракт от Melissa Officinalis, Perilla Frutescens и Timo Serpillo в комбинация с хиалуронова киселина.

Показания и предназначение:

Milian разтвор за инхалации е предназначен за противодействие и предотвратяване на симптоми, произтичащи от изменения в трофизма на дихателния епител, като кашлица, хрема, болка, типична за грипни състояния, също така свързани с външни алергии. При тези състояния има намалено овлажняване на лигавицата и съответно намаляване на мукоцилиарния клирънс, което води до порочен кръг, от който не може да последва обструкция на дихателните пътища и вирусни и бактериални инфекции.

Следователно инхалирането на овлажняващи вещества, като хуалуронова киселина, е правилният терапевтичен подход за възстановяване на нивото на хидратация и облекчаване на раздразнената лигавица.

Хипертоничността на разтвора подпомага хидратирането, като позволява оводняването и премахването на слузта. Избраните билкови екстракти имат антиоксидантно и успокояващо действие, което допринася за възстановяването на физиологичния баланс на дихателните лигавици.

Инхалирането на Milian разтвор за инхалации е оптимално и за почистване на носната кухина и на горните дихателни пътища.

Milian разтвор за инхалации е стерилен, без консерванти и готов за употреба разтвор.

Инструкции за употреба:

  1. Разтворът е готов за употреба, не разреждайте;
  2. Разтворът е за еднократна употреба;
  3. Издухайте носа преди да започнете инхалацията;
  4. Отделете монодозовия флакон от лентата с 5 бройки;
  5. Разклатете леко монодозовия флакон преди употреба;
  6. Завъртете и отчупете капачката на флакона;
  7. Леко натиснете монодозовия флакон и поставете показаното количество от разтвора в чашата на инхалатора;
  8. Продуктът може да се използва както с буталов, така и с ултразвуков инхалатор;
  9. По време на инхалацията дишайте нормално, продължителността е около 5-6 минути;
  10. Не използвайте никакви остатъци във флакона и/или в чашата на инхалатора след употреба.

Състав:

Сух екстракт от Melissa Officinalis (розмаринова киселина ≥ 12%), сух екстракт от Perilla Frutescens (полифеноли) ≥ 2,5%), сух екстракт от Thymus Serpyllum, хиалуронова куселина, натриев хлорид 2%, натриев фосфат моноосновен монохудрат, натриев фосфат двуосновен дихидрат, малтодекстрин, колоиден безводен силициев диоксид, пречистена вода до 100 мл.

Дозировка:

Инхалирайте флакон от 3 мл. от един до два пъти на ден според лекарското предписание, без да разреждате. Продуктът може да се използва с буталови и ултразвукови инхалатори.

Опаковка:

Кутията се състои от 10 монодозови флакона от 3 мл., в ленти от 5 флакона.

*Всички продукти на CapeyPharma® могат да бъдат закупени в аптеките.