Спрей за нос Milian

Спреят за нос Milian е медицинско изделие за назално приложение, състоящо се от стерилен хипертоничен разтвор, без консерванти, с Tween 80, хиалуронова киселина и EDTA.

Показания и предназначение:

Благодарение на комбинираното действие на EDTA и Tween 80 в хипертоничен разтвор, спреят за нос Milian е предназначен за почистване на носните кухини, по-специално за разреждане и механично отстраняване на слоя от бактериален биофилм, типичен за хроничен риносинузит и синдроми на охлаждане, с възстановяване на мукоцилиарния клирънс. Наличието на хиалуронова киселина има овлажняващо и омекотяващо действие, като намалявайки усещането за сухота на носната лигавица и я защитава от външни агенти като дим, смог, прах, полен, възможни причини за дразнещи смущения.

Инструкции за употреба:

  1. Леко разклатете спрей бутилката преди употреба;
  2. Махнете защитната капачка;
  3. Дръжте спрей бутилката с палец под основата и накрайника между двата пръста;
  4. При първата употреба натиснете помпата няколко пъти докато започне да се пръска развномерно;
  5. Издухайте носа преди употреба;
  6. Наклонете главата си леко назад и вкарайте накрайника в ноздрата;
  7. Пръскайте и едновременно дишайте леко през носа;
  8. След употреба почистете и затворете накрайника със защитната капачка;
  9. Продуктът е за употреба от един пациент.
milian спрей за нос

Състав:

Натриев хиалуронат, натриев хлорид (2,5%), Tween 80, EDTA, натриев фосфат двуосновен дихидрат, натриев фосват моноосновен монохидрат, пречистена вода до 100 мл.

Внимание:

Консултирайте се с вашия лекар за употреба при деца и по време на бременност и кърмене. Продуктът е само инхалации, не поглъщайте и не използвайте освен според указанията за употреба. След отваряне и използване накрайникът трябва да почисти и затвори с подходяща защитна капачка, а остатъчният разтвор трябва да се използва в рамките на 3 месеца след отварянето. За да се избегне възможното разпространение на инфекции, спреят се използва от един пациент. Не използвайте продукта, ако опаковката е повредена или бутилката не е цяла. Добре измийте ръцете си преди употреба. Не докосвайте други повърхности, освен лигавицата на носа, с края на бутилката. Не използвайте продукта в случай на известна непоносимост, дори към един компонент от формулата. При нарушения като чувствителност или дразнене по време на употреба, незабавно прекратете лечението и се консултирайте с лекар. Приложението на лекарства за инхалиране едновременно със спрей за нос трябва да се извършва под надзор на лекар, който може да оцени възможните взаимодейтвия. Дръжте далеч от деца. Не използвайте продукта след датата на изтичане на годността, посочена върху опаковката. Не изхвърляйте контейнера в околната среда след употреба. Съхранявайте на сухо място, далеч от източници на топлина и директно излагане на слънчева светлина, съхранявайте в кутията. Температурата не трябва да превишава 25 °C.

Опаковка:

Кутията се състои от спрей бутилка от 20 мл., която може да се затваря многократно.

*Всички продукти на CapeyPharma® могат да бъдат закупени в аптеките.